|
|
Πώς ένα επαρχιακό Δικαστήριο (Τριμελές Πλημμελειοδικείο Έδεσσας) προσβάλλει την ελληνική Δικαιοσύνη και την νοημοσύνη κάθε λογικού ανθρώπου.
23 Μαρτίου, 2010
|
Σύνθεση του Δικαστηρίου:
Πρόεδρος η κ. Λιόλιου Α. και Συμπρόεδροι οι κ.κ. Πασσαλίδου Ε. και Ζιάννα Α.
Στην έδρα Εισαγγελίας η κ. Κοσελόγλου Ι.:
Το ιστορικό:
Στην ιστοσελίδα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ» www.e-grammes.gr υπογράφει ο Σταυρακίδης Συμεών άρθρο του στις 23 Μαΐου 2007 με τίτλο, «Σε έξαρση η φιλοσκοπιανή προπαγάνδα στην Πέλλα», με την ιδιότητά του ως συντάκτης της εφημερίδας «Ο Λόγος της Πέλλας».
Μεταξύ των άλλων «πολιτικών χαρακτηρισμών» σχετικά με εκδόσεις ABECEDAR, φιλοσκοπιανών, Ουράνιου Τόξου κλπ. περιλαμβάνεται στο άρθρο και το εξής απόσπασμα:
«Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μία κλιμάκωση της φιλοσκοπιανής προπαγάνδας, με απανωτές εκδόσεις, αλλά και με κινήσεις εντυπωσιασμού όπως οι αγωγές μέσω των οποίων θα επιδιώξουν δημοσιότητα. Ελπίζουν και σε μία ακόμη καταδίκη υπέρ τους μετά την καταδίκη της Ελλάδας με πρόστιμο που αφορούσε την δίγλωσση επιγραφή των γραφείων του «Ουράνιου Τόξου». Γραμματέας του «Ουράνιου Τόξου» των 250 μελών Παύλος Βοσκόπουλος είναι ο ξάδερφος του Νομάρχη Φλώρινας (ΝΔ, κ. Ιωάννης Βοσκόπουλος) και είναι διορισμένος στην Νομαρχία Φλώρινας παρόλο που αμφισβητείται η εγκυρότητα του πτυχίου του από τα Σκόπια και ο ίδιος ο διορισμός του για τον οποίον ακούγεται ότι επενέβη βουλευτής της Φλώρινας.»
Αφού βέβαια την έχουν διαβάσει χιλιάδες άνθρωποι στην ιστοσελίδα όπου άλλωστε μου το επέδειξαν αρκετοί συνάφελφοι και γνωστοί μου το επίμαχο άρθρο, υποχρεώθηκα να προχωρήσω μήνυση εναντίων του αρθογράφου. Εκτύπωσα το συκοφαντικό άρθρο της ιστοσελίδας την οποία διαχειρίζεται το κόμμα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ του βουλευτή ΛΑΟΣ και δικηγόρου Μάκη Βορίδη.
Μετά την γνώση της μηνυτήριας αναφοράς μου στον κατηγορούμενο Σταυρακίδη Σ. διαπίστωσα ότι στο εν λόγω άρθρο ως «δια μαγείας» αφαιρέθηκαν τον Δεκέμβριο του 2007 οι επίμαχες συκοφαντικές εκφράσεις στο άρθρο, «... παρόλο που αμφισβητείται η εγκυρότητα του πτυχίου του από τα Σκόπια και ο ίδιος ο διορισμός του για τον οποίον ακούγεται ότι επενέβη βουλευτής της Φλώρινας.»
Ολόκληρο το «πειραγμένο-διορθωμένο» άρθρο (μετά τον Δεκέμβριο του 2007) βρίσκεται στην ιστοσελίδα μέχρι σήμερα τουλάχιστον 05.02.2010 στο http://www.e-grammes.gr/article.php?id=2604
Το πρωτότυπο-original, του άρθρου που δημοσιεύθηκε είναι κατατεθειμένο και βρίσκεται στον φάκελο της μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Έδεσσας εκτυπωμένο στις 6 Δεκεμβρίου του 2007 Ο κατηγορούμενος κατέθεσε μετά την μηνυτήρια αναφορά, το «πειραγμένο-καθαρό» άρθρο με ημερομηνία 22/4/2008 δηλ. 22 Απριλίου 2008, μεταγενέστερη έκδοση, διαφορετική της αρχικής δημοσίευσης της ιστοσελίδας.
Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του Δικαστηρίου ο Σταυρακίδης Συμεών και ο συνήγορός του Γκιούρος Φίλιππος, υποστήριξαν μεταξύ άλλων ότι ίσως «άλλος» είναι o αρθογράφος στην ιστοσελίδα...Ότι δεν το έχει γράψει ο Σταυρακίδης Συμεών... επίσης το «απίθανο» επιχείρημα ότι ...hacker μπορεί να έκαναν παρέμβαση στην ιστοσελίδα «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ» και δημοσίευσαν το πρωτότυπο-αρχικό άρθρο χωρίς τη γνώση του Σταυρακίδη Συμεών...! Στα τραγελαφικά της διαδικασίας ο Σταυρακίδης Συμεών σαν «βρεγμένη γάτα», φάσκει και αντιφάσκει για την πατρότητα του άρθρου προσπαθώντας στην αρχή να πείσει το Δικαστήριο ότι δεν έχει γράψει το συγκεκριμένο άρθρο ...στη συνέχεια λέει ότι δεν θυμάται ανάμεσα στα 2000 άρθρα πού έχει γράψει μέχρι σήμερα αν το συγκεκριμένο κείμενο με υπογραφή δική του «μοιάζει» με το δικό του τρόπο γραφής με το δημοσιευμένο άρθρο στην ιστοσελίδα...Υποστήριξε στο τέλος ότι δεν έγραψε την επίμαχη συκοφαντική έκφραση...περί «πλαστού πτυχίου» και «χαριστικού διορισμού». Ο δε συνήγορος επέμενε επικουρικά στην απολογία του κατηγορουμένου ότι οι «άγνωστοι» μπορεί να δημοσίευσαν ολόκληρο το άρθρο χωρίς τη γνώση Σταυρακίδη... ότι αν το έγραψε ο κατηγορούμενος Σταυρακίδης ίσως έκαναν «χειρουργική» παρέμβαση «hacker» να «προσθέσουν» «άγνωστοι» την συκοφαντική έκφραση στο εν λόγω άρθρο... Ακόμη «ευτυχώς» δεν υποστήριξε ο συνήγορος του κατηγορουμένου ότι «παρείσφυσε» εξ ουρανού η έκφραση ...ότι ο Θεός έκανε παρέμβαση στην ιστοσελίδα! Ακούστηκε επίσης από τον συνήγορο του η «απίθανη διαστροφή» ότι ίσως εγώ «μεθόδευσα» ως μηνυτής την «είδηση-δημοσίευση» στην ιστοσελίδα στη φασιστική ιστοσελίδα ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ για να κατηγορηθεί επίτηδες ο Σταυρακίδης Συμεών…!!! Ευτυχώς δεν «έπεσαν» τα μαλλιά μας από ότι ακούγαμε...Επίσης «προσπαθούσε» να μη μειδιάσει προς τιμήν της η κ. Πασσαλίδου Ε. (εκ δεξιών της Προέδρου Λιόλιου Α.) όταν τέτοιες απίστευτες απαντήσεις-επιχειρηματολογία άκουγε στις λογικές-εύστοχες ερωτήσεις της, από συνήγορο και κατηγορούμενο.
Για κάθε νοήμονα άνθρωπο η επιχειρηματολογία συνηγόρου και κατηγορουμένου είναι συνήθως η απόλυτη διαστροφή της πραγματικότητας στην απέλπιδα προσπάθεια να αθωωθεί ακόμη και εγκληματίας.
Επίσης για κάθε λογικό άνθρωπο το συμπέρασμα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι απλό, απλούστατο για όσους διαβάζουν και γνωρίζουν τα στοιχειώδη της ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας.
Ο οποιοσδήποτε λογικός αρθογράφος θα ζητούσε κατ’ αρχήν να απομακρυνθεί το άρθρο από την γνωστή ιστοσελίδα αν διαπίστωνε ότι «άλλος» το έγραψε, θα έκανε δε έρευνα για να βρει τους «hacker»…αν έγινε οποιαδήποτε αλλοίωση των γραφομένων. Επίσης τόσους μήνες ήταν ανηρτημένο το άρθρο, δεν διαπίστωσε ο συγγραφέας ότι «άγνωστοι» hacker αλλοίωσαν το άρθρο του;
Επίσης μόλις έμαθε τη μηνυτήρια αναφορά θα μπορούσε να διαπιστώσει και αποδείξει την οποιαδήποτε «παρέμβαση» αλλοίωση μιας ιστοσελίδας αν έγινε από «τρίτους». Υπάρχει η αρμόδια Υπηρεσία σχετικά με το «ηλεκτρονικό έγκλημα» και εύκολα μπορούν να βρεθούν οι δήθεν «hacker» οποιασδήποτε ιστοσελίδας ή τουλάχιστον ότι πράγματι έγινε «hacker-επίθεση». Ακόμη και αν έγινε «επίθεση» hacker στην ιστοσελίδα γιατί εξ αρχήν δεν ενημέρωσαν οι διαχειριστές της ιστοσελίδας τον συγγραφέα αλλά το κείμενο «άλλαξε» ξαφνικά μετά την μήνυση τον Νοέμβριο-Δεκέμβριο του 2007;
Γιατί κατέθεσε ο κατηγορούμενος εκτυπωμένη έκδοση του Απριλίου 2008;
Γιατί δεν εκτύπωσε την αρχική προηγούμενη της 6 Δεκεμβρίου 2007 έκδοση ο συγγραφέας για να αποδείξει εύκολα την «αθωότητά του»;
Η απλή αλήθεια...
Ο κατηγορούμενος δεν το έκανε γιατί πολύ απλά δεν υπήρχαν hacker. Η απλή αλήθεια είναι ότι ο Σταυρακίδης Συμεών έγραψε, υπέγραψε και έδωσε το άρθρο στον διαχειριστή της σελίδας. Όταν ενημερώθηκε για την μήνυση λογικά «ειδοποίησε» τον διαχειριστή της ιστοσελίδας www.e-grammes.gr συνεννοήθηκαν και εύκολα «διόρθωσαν» μαζί το άρθρο, αφαιρώντας την επίμαχη «καραμπινάτη» συκοφαντική έκφραση, αφού «στόλιζε» την ιστοσελίδα επί μήνες, πραγματική και αληθινή, διασύροντας συνεχώς την τιμή και υπόληψή μου. Υπάρχει άλλωστε αποθήκευση-εκτύπωση του άρθρου από τέλη Απριλίου μέχρι τουλάχιστον αρχές Δεκεμβρίου 2007 αποδεδειγμένα. Μετά συνεχίστηκε να παραμένει αναρτημένο το άρθρο μετά τον Απρίλιο 2008 «καθαρό» από την συκοφαντική έκφραση μέχρι και σήμερα. Απόδειξη ότι είναι δικό του εξ ολοκλήρου το κείμενο αφού δεν ζητάει από τους ομοϊδεάτες διαχειριστές της ιστοσελίδας να σβήσει το άρθρο υποστηρίζοντας αντιφατικά στη διαδικασία ότι η προηγούμενη έκδοση δεν ανήκε σε αυτόν αλλά σε «άλλους». Άλλωστε κατατέθηκε η έκδοση Δεκεμβρίου 2007 στην πρωτότυπη original μορφή της ιστοσελίδας, «τεκμήριο ενοχής» μαζί με την μηνυτήρια αναφορά όπως απαιτείται. Την «αθώα» δημοσίευση κατέθεσε ο κατηγορούμενος μεταγενέστερα του Δεκεμβρίου 2007, εκτυπωμένη έκδοση Απριλίου 2008 αφού δεν μπορούσε να βρει «καθαρή» έκδοση πριν την μήνυση.
Η «μυοψία» του Δικαστηρίου…
Μόνο τυφλός ή διανοητικά καθυστερημένος δεν μπορεί να «δει τον ήλιο» κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αλλά και διαβάζοντας τις ημερομηνίες των εκτυπωμένων εγγράφων της ιστοσελίδας που κατέθεσαν οι δύο πλευρές. Άλλωστε προς τιμήν της η Εισαγγελέας κ. Κοσελόγλου Ι. μετά την διαδικασία και την εξέταση μαρτύρων πρότεινε λογικά, αυτονόητα και δίκαια την καταδίκη του κατηγορούμενου στη βάση του Ποινικού Δίκαιου.
Η διαδικασία της υπόθεσης διήρκησε περίπου από τις 13:00 μέχρι τις 16:30 με εξέταση μόνον δύο μαρτύρων από τις δύο πλευρές όπου μετά την καταδικαστική πρόταση της κ. Εισαγγελέας η Πρόεδρος κ. Λόλιου Α. διέκοψε την διαδικασία πριν την έκδοση της απόφασης. Η διακοπή κράτησε αδικαιολόγητα περισσότερο από 40 λεπτά για την εκφώνηση της απόφασης και «ώ του θαύματος!». Η πρόεδρος ψελλίζοντας κυριολεκτικά, σκυμμένη κάτω μη τολμώντας να κοιτάξει στα μάτια όλους, «αναγγέλει» σχεδόν ψυθιριστά, «απαλλάσσετε λόγω αμφιβολιών…» λες και διάβαζε «αποφάσεις άλλων»...Τι να έγινε άραγε τα 40 και πλέον λεπτά της διακοπής; Γιατί τόσο μεγάλης διάρκειας διακοπή για υπόθεση «ρουτίνας»;
Συμπληρωματικά:
Πρέπει να προσθέσω ότι κατέχω τη θέση του Αρχιτέκτονα μηχανικού στη Ν.Α. Φλώρινας ύστερα από την επιτυχία μου στον αδιάβλητο διαγωνισμό μέσω ΑΣΕΠ το 2000, διαδικασία στην οποία ελέγχεται η νομιμότητα όλων των δικαιολογητικών των υποψηφίων συμπεριλαμβανομένων και των πτυχίων που προσκομίζουν, το οποίο φυσικά ουδεμία σχέση έχει με τα «Σκόπια», γιατί ουδέποτε σπούδασα εκεί. Συμπληρωματικά-ενημερωτικά το ελληνικό κράτος δεν αναγνωρίζει τα πτυχία του πανεπιστημίου Σκοπίων. Ο αρθογράφος εκτός από την συκοφαντία για «χαριστικό διορισμό» από βουλευτή, υπονοεί «πτυχίο-πλαστό» από μη αναγνωρισμένο Πανεπιστήμιο!
Η αναφορά του σε «μη εγκυρότητα του πτυχίου μου από τα Σκόπια» και σε υποτιθέμενη παρέμβαση βουλευτή για τον διορισμό μου όχι μόνο είναι συκοφαντική και προσβλητική για το πρόσωπό μου αλλά παράλληλα δημιουργεί πρόσθετα προβλήματα αξιοπιστίας σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση του Δημοσίου συμφέροντος, μέσα από τη θέση και τις αρμοδιότητες που κατέχω στη Ν.Α. Φλώρινας.
Συγκεκριμένα είμαι μελετητής και επιβλέπων μηχανικός έργων δημοσίου συμφέροντος όπως σχολεία, νοσοκομεία, κέντρα υγείας κλπ. στο νομό Φλώρινας θέση που μου εμπιστεύτηκε η Ν. Α. Φλώρινας το 2002 στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Αντιλαμβάνεστε ότι με το συκοφαντικό δημοσίευμα για το άτομο μου δεν πλήττομαι μόνο εγώ προσωπικά ως άτομο, αλλά έμμεσα και το ευρύτερο δημόσιο συμφέρον αφού εκ της θέσεώς μου το υπηρετώ.
Η πράξη αυτή προβλέπεται και τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα, αφού συνιστά συκοφαντική δυσφήμηση διά του τύπου και είχαν υποχρέωση ως συνειδητοποιημένος πολίτης να προσφύγω στην Δικαιοσύνη.
Συμπέρασμα κατά «λογικής» απόφασης του Δικαστηρίου Εδέσσης:
Μπορεί κάποιος να γράφει-ποστάρει ελεύθερα κατά τη λογική του Δικαστηρίου Έδεσσας για οποιονδήποτε πολίτη σε κάθε ιστοσελίδα ότι: « ...παρόλο που αμφισβητείται η εγκυρότητα του πτυχίου του από τα Σκόπια για τον διορισμό του ακούγεται επενέβη βουλευτής...». Μάλιστα! Τέτοιο μήνυμα δίνει το Δικαστήριο Έδεσσας! Έτσι να επιχειρηματολογεί κάθε πολίτης αν διαφωνεί με την ιδεολογία την άποψη ή ίσως τη «φάτσα» οποιουδήποτε. Το Δικαστήριο Έδεσσας δίνει δηλαδή έμμεσα το πρόσταγμα να «λοιδορεί-λυντσάρει» ελεύθερα κάθε άνθρωπο και να μην τιμωρείται ο «ένοχος» όταν συκοφαντεί άλλο συμπολίτη του με την χρήση της παραπάνω έκφρασης… παράλληλα δε να «φτύνει» το ίδιο το κράτος και τους θεσμούς τους και τις αρχές τους ΑΣΕΠ.
Η συνέχεια του «σκανδάλου» προσβολή για την ελληνική Δικαιοσύνη:
Ως συνειδητοποιημένος πολίτης, όπως μου υπαγορεύει η συνείδησή αλλά και σύμφωνα με τις αρχές της Δικαιοσύνης έκανα αίτηση μετά την «αθωωτική» Πρωτόδικη απόφαση, στην Εισαγγελία Έδεσσας για να ασκηθεί έφεση κατά της απόφασης του Δικαστηρίου. Απίστευτο και όμως αληθινό! Η Εισαγγελέας Έδεσσας Καζαμπάκα Αμαλία απέρριψε την αίτησή μου όπου μεταξύ άλλων στα περί «αμφιβολιών» κατά τη λογική της Προέδρου Λιόλιου Α. για το ποιός το έγραψε το άρθρο, προσθέτει δε ότι δεν προέκυψε ποιος είναι ο ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας για να βεβαιώσει ότι ο κατηγορούμενος έγραψε το άρθρο...!. Δεν αρκεί ότι ο ίδιος Σταυρακίδης Σ. υπογράφει το άρθρο, δεν αρκεί ότι έχει μπροστά της τις εκτυπώσεις της ιστοσελίδας, την αρχική-original δημοσίευση και την μεταγενέστερη έκδοση «καθαρή» από τις συκοφαντικές εκφράσεις σε γνωστότατη ιστοσελίδα πανελληνίως, απορρίπτει την αίτηση και δεν ασκεί έφεση. Με την απορριπτική απόφαση «αδειάζει» έμμεσα και την συνάδελφό του Κοσελόγλου Ι. που πρότεινε ενοχή για τα αυτονόητα από την απλή ανάγνωση των εγγράφων.
Φανταστείτε κάθε Δικαστήριο και Εισαγγελέας με τις παραπάνω αποφάσεις να οπλίζει κάθε πολίτη να αρθρογραφεί σε ιστοσελίδες κατά οποιουδήποτε ακόμη και κατά Δικαστών και Εισαγγελέων! Μπορεί άραγε να δημοσιοποιήσει κάποιος έκφραση όπως «...παρόλο που αμφισβητείται η εγκυρότητα του πτυχίου του από τα Σκόπια του «τάδε» Δικαστή ή του «τάδε» Εισαγγελέα και διορίστηκε στο «Δικαστήριο» για τον οποίον ακούγεται ότι επενέβη βουλευτής ...» ;
Μετά από τέτοια αρθογραφία, αναρτημένο άρθρο σε ιστοσελίδα πανελλήνιας και παγκόσμιας εμβέλειας που διαβάζουν ελληνικά, πως θα ασκεί τίμια και δίκαια το λειτούργημά του ένας δημόσιος λειτουργός; Πόσες χιλιάδες διαβάζουν το άρθρο; Πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά πολίτης που συκοφαντεί δια του ηλεκτρονικού τύπου; Δεν αποτελεί προσβολή για τη δημοκρατία όταν η Δικαιοσύνη δεν εφαρμόζει τα αυτονόητα του Ποινικού Δικαίου και να τιμωρήσει τον συκοφάντη; Όταν δεν μπορεί να αποδείξει εύκολα ένας κατηγορούμενος πρέπει τα ελληνικά Δικαστήρια να δέχονται «παρά φύσιν» επιχειρηματολογία για να «αθωωθεί» κατηγορούμενος; Η «αθωωτική» απόφαση αλλά και η απορριπτική αίτηση για έφεση δεν είναι προσβολή για τους συνάδελφους Δικαστικούς λειτουργούς αλλά και τη Δικαιοσύνη;
Εν κατακλείδι…
Εγώ προσωπικά αλλά και άλλα μέλη της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, προσπαθήσαμε και προσπαθούμε αυτά τα χρόνια, μεταξύ άλλων, μέσα από τις αρχές της Δικαστικής εξουσίας, να αποκαταστήσουμε την τιμή και υπόληψή μας, τουλάχιστον να αντιμετωπιστούμε ως ισότιμοι πολίτες.
Το Ουράνιο Τόξο αναγκάστηκε να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όταν «κάηκε» το Γραφείο του κόμματος το 1995. Αρνήθηκε το κράτος την πολιτική αποκατάσταση του κόμματος μέσα από την δικαστική συνδρομή. Δεν δέχθηκαν τα Δικαστήρια και οι Εισαγγελείς τότε ούτε την μήνυση των μελών κατά των τραμπούκων. Δυστυχώς η ελληνική Δικαιοσύνη «ακολουθούσε» τις πολιτικές αντιλήψεις του κράτους και της «διαπαιδαγωμένης κοινωνίας», ίσως και «άνωθεν» εντολές. Γενικά τόσο το Τόξο όσο και ο σύλλογος Στέγη Μακεδονικού Πολιτισμού αντιμετωπίστηκαν διαχρονικά σε Δικαστικό επίπεδο αρνητικά και ενάντια στις βασικές αρχές, αντίθετα με τους νόμους τις Συνθήκες σε μια ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα.
Οι συλλογικότητες Νομικού Δικαίου όπως ένα κόμμα ή ένας σύλλογος δικαιώθηκαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ε.Δ.Α.Δ. Σήμερα αποτελεί μελανή κηλίδα για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα όπως η Ελλάδα. Ακόμη και η περίπτωση της Στέγης Μακεδονικού Πολιτισμού ήδη για δεύτερη φορά βρίσκεται στο ΕΔΑΔ στο Στρασβούργο για την υπόθεση της «μη αναγνώρισης-εγγραφής» του Συλλόγου γιατί η Δικαστική εξουσία αρνείται να σεβαστεί την ανώτερη δικαστική αρχή το Ε.Δ.Α.Δ. Φανταστείτε τα ρεζιλίκια της χώρας στο προσεχές μέλλον.
Όλα αυτά τα χρόνια συκοφαντούνται, λοιδορούνται, διασύρονται, κυρίως μέσα από τα ΜΜΕ, πολλοί ακτιβιστές και μέλη είτε ενός Μακεδονικού συλλόγου είτε ενός «καταραμένου» κόμματος όπως το Ουράνιο Τόξο.
Μετά την συμπεριφορά της εκτελεστικής και Δικαστικής εξουσίας και την άρνηση του σεβασμού συλλογικοτήτων Νομικού Δικαίου διαχρονικά αποφασίσαμε τα τελευταία χρόνια να προσπαθήσουμε να βρούμε το δίκιο μας σε ατομικό επίπεδο, θεωρώντας ότι τουλάχιστον με αυτό το τρόπο θα αντιμετωπιστούμε ως ισότιμοι πολίτες που εκφράζουν μακεδονική εθνική ταυτότητα δημόσια στη χώρα μας.
Ήδη βρίσκονται στα ελληνικά Δικαστήρια ανάλογες περιπτώσεις σαν την προηγούμενη αναφερόμενη περίπτωση «Έδεσσας», Μακεδόνων μειονοτικών για συκοφαντική δυσφήμηση πολιτών δια τύπου Μ.Μ.Ε. Ανάμεσα δε σε αυτά «τρέχουν» άλλες δικαστικές αγώνες. Προσπαθούν Μακεδόνες να επαναφέρουν τα οικογενειακά τους επίθετα προ της «ελληνοποίησης» των επιθέτων μελών της μειονότητας. Σήμερα υπάρχουν δεδομένα αρνητικών αποφάσεων, σε διοικητικό-δικαστικό επίπεδο. Θα ακολουθήσει η διαδικασία σε Ε.Δ.Α.Δ. όπως βέβαια και άλλες.
Πρέπει να τονίσω ότι όλες μα όλες οι αποφάσεις διοικητικών αρχών αλλά και ελληνικών Δικαστηρίων τα τελευταία χρόνια είναι αρνητικές για τα μέλη της μειονότητας με μοναδική φωτεινή εξαίρεση η πρόσφατη απόφαση Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης. Οι εξαιρέσεις πάντα επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Διαπιστώνουμε ότι ακόμη και η ελληνική δικαιοσύνη ακολουθεί τη λογική και αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας της εκτελεστικής εξουσίας, των Μ.Μ.Ε. και γενικά σε κάθε επίπεδο, είναι καθρέφτης της χώρας. Φωτεινές εξαιρέσεις, δημοκρατών υπάρχουν. Δημοσιογράφοι, δικαστές, πολιτικοί, μετρημένοι στα δάχτυλα που αφού κυρίαρχη ιδεολογία οδηγούν σε «ολοκληρωτικές» πολιτικές ενάντια σε οποιαδήποτε απόπειρα έκφρασης εθνικής διαφορετικότητας τμήμα πολιτών ή ατόμων μειονοτικής μακεδονικής ταυτότητας.
Φυσικά πολλές περιπτώσεις αντιμετώπισης από την εκτελεστική και δικαστική εξουσία ακολουθούν επίσης το δρόμο προς το Ευρωπαϊκό δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Μετά τα πρώτα «χαστούκια» στο Ε.Δ.Α.Δ. τις καταδίκες της χώρας τα τελευταία χρόνια, ακόμη και σε σχέση με την εθνική τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα, απορώ πως δεν ντρέπονται οι «αρμόδιοι» που εκθέτουν συνεχώς και διαχρονικά την Ελλάδα σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Εμείς ως μέλη της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα μετά τις καταδίκες της χώρας μας αισθανόμαστε περισσότερο ντροπή παρά χαρά για τη δικαίωσή μας. Γιατί είναι ντροπή που ζούμε σε μια χώρα με τεράστιο έλλειμμα δημοκρατίας για τον μη σεβασμό στοιχειωδών δικαιωμάτων, κάθε Έλληνα πολίτη.
Παύλος Φιλίποβ Βοσκόπουλος
|
|
|
|
|
|